Olemme kovin rakastuneita hyvään syötävään ja juotavaan, joten ajattelimme jakaa keittiökokeilujamme. Yleensä herkkujen tekeminen painottuu viikonloppuihin, mutta joskus viikollakin tulee innostuttua kokeilemaan erilaisia juttuja. Olemme myös suuria viinin ystäviä, joten saattaa olla, että jatkossa täältä löytyy myös viinihuuruisia kommentteja ;)

Ajattelin alkajaisiksi jakaa mahtavan makean joulukarkkireseptini, joka maistuu hyvälle myös joulun jälkeen. Karkit on mallia hampaat sulaa suuhun, eli todella sokerisia, mutta ah, niin hyviä! Eikä näitä tarvitse syödä montaa, kun on sokerikiintiö täynnä. Ne ovat hiukan suuritöisiä, mutta jos toffee maistuu, niin varmasti tekemisen arvoisia. Eli tästä on kyse...

Hunajamellit

250 g sokeria

2 1/2 dl kuohukermaa

30 g voita

50 g hunajaa

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan (mielellään pinnoitettuun). Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes keitos on kiinteää eli n. 30-35 minuuttia. Kaada seos pikkuisiin karkkimuotteihin ja reunalliseen astiaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Anna jäähtyä.

Keitosta muuten kannattaa todellakin keitellä ja sekoitella tuo puoli tuntia tai jopa hieman yli, sillä jos sitä ei keitä tarpeeksi, jää karkit todella tahmeiksi, eikä niitä saa kunnolla leikattua palasiksi. Kuvaa näistä ei valitettavasti ole.

 

Toiset karkit, mitä tein jouluksi olivat tummasuklaisia mantelikekoja. Herkullisia myös, eikä ihan niin makeita kuin nuo edelliset.

Niihin tarvitaan

150 g kuorittuja manteleita tai mantelilastuja

250 g tummaa suklaata

Mantelit leikataan karkeaksi rouheeksi.

Sulata suklaa. Sekoita mantelit suklaaseen ja anna mössön rauhoittua n. 10 minuuttia. Vuoraa uuniritilä leivinpaperilla. Nostele suklaamassasta kekoja leivinpaperille ja anna kovettua.