Koska pakasteestamme löytyy aikalailla paljon poroa eri muodoissa, päätimme tehdä jauhelihasta pizzaa.

Pohja

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte jauhelihasta

300 g porojauhelihaa
mausteita maun mukaan
1 tlk tomaattimurskaa
1 prk ranskankermaa
1 iso sipuli
250 g juustoraastetta
1 prk tomaattipyreetä

Ruskista porojauheliha pannulla ja mausta mieltymystesi mukaan (pippuria, valkosipulia jne.). Lisää ranskankerma, tomaattimurska ja paloiteltu sipuli ja anna hautua hetken. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tomaattipyree taikinalle ja lisää päälle valmistettu jauhelihatäyte. Laita jauhelihan päälle omia makuja hiveleviä tuotteita, kuten ananas, oliivi, jalapeno. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja paista uunissa 250ºC:ssa täytteen määrästä riippuen 10 - 20 minuuttia.

Itse lisäsin "omaksi hiveleväksi mauksi" oliiviviipaleita. Täytettä on aika runsaasti, joten tämä ei ole mikään kevyt iltapala. Juotiin pizzan kanssa tanskalaista Odin-olutta. Hyvin maistui. Joku italialainen punkkukin olisi varmasti sopinut hyvin, mutta tänään oluen kera.

Kyseinen ohje löytyy sivulta http://www.porokainuu.fi/reseptit.php ja tämä on kopiotu sieltä.

1235032.jpg